Dnes jsem si pro vás připravila dva recepty se zapečenou zeleninou. Nápad na zapečenou zeleninu jsem převzala z "čarodějnické" grilovačky a s přítelem nám tak zachutnala, že jsme ji hned zařadili do naší "kuchyně". Jako první nás napadlo jednoduše zeleninu smíchat s těstovinami v druhém receptu jsme jí zvolily jako přílohu k pečenému masu. Jestli tuhle kombinaci zeleniny neznáte určitě jí vyzkoušejte a nemusí to být jen podle našich receptů, fantasii se meze nekladou a já vám garantuji, že se budete olizovat až za ušima.
Zapečená zelenina: Varianta s těstovinami:
lilek čestvá bazalka
cherrry rajčátka pár lžic olivového oleje
paprika sůl
cibule těstoviny
olivový olej pár stroužků česneku
Zeleninu nakrájenou na kostičky vysypeme na pečícím papírem vyložený plech, přelijeme trochou olivového oleje a necháme péct do změknutí.
Mezitím uvaříme libovolné druhy těstovin. Na olivovém oleji necháme osmažit pár stroužků česneku (aby se olej "ovoněl" česnekem) a poté stroužky česneku vyndáme (česnek nenechávejte na pánvi dlouho, aby nezhořknul). Osmažený česnek můžeme vyhodit, protože jej do jídla už nevyužijeme. Poté do pánve vysypeme zapečenou zeleninu a uvařené těstoviny. Vše promícháme, necháme krátce osmahnout a dochutíme solí a čerstvou bazalkou. Varianta na obrázku výše je jen s cherry rajčátky.
Do druhého receptu využijeme zapečenou zeleninu jako přílohu z receptu výše. Maso posypeme oblíbenými bylinkami dle chuti a zapečeme. Nic složitějšího v tom není. Přeji dobrou chuť anebo taky....
Bon apetit!
mňam mňam... hlavně tedy to vepřové se zeleninou mě láká, řekla bych, že zelenina perfektně doplní to maso a ještě navíc, když je zapečená :)
OdpovědětVymazatOboje vypadá moc pěkně..já mám zapečenou i jinak tepelně upravovanou zeleninu moc ráda..:) Teď jím zrovna cuketu orestovanou na pánvi..je to mňamka!
OdpovědětVymazathlavne s cestovinami to vyzerá lákavo :)
OdpovědětVymazattam toto bude veľká mňamka!
OdpovědětVymazatKejmy ♥.
mňam :-)
OdpovědětVymazatmnam, tak to vypadá úžasně :)
OdpovědětVymazat