Módní ikony

3 comments
Obyčejná dívka z Los Angelos, která svými vnady učarovala nejednomu muži. Taková byla Norma Jean Baker Mortensen, později zvaná Marylin Monroe, budoucí americká filmová herečka a modelka. Proslavila se sérií kalendářových aktů. Později získala bezvýznamné roličky v druhořadých filmech a o něco později role ve známých filmech jako je komedie Jak si vzít milionáře apod. Díky těmto rolím se stala novým americkým sex-symbolem. Svým divokým životem a skandálními avantýrami (mezi její milence patřil i J.F.Kenedy a jeho bratr Robert) celý život poutala pozornost bulvárního tisku.

Zemřela ve svém domě v Brentwoodu (Los Angeles) v noci ze 4. na 5. srpna 1962 za okolností, které dodnes nebyly zcela objasněny a které zveličily její posmrtný mýtus (podle jedné verze se jednalo o sebevraždu nebo nešťastnou smrt z předávkování barbituráty, jiná verze připouští i vraždu).


















Pohled vystrašeného kotěte, velké oči se třemi vrstvami nalepovacích řas, tělo štíhlé jako proutek a krátký klučičí sestřich. Taková byla Leslie Hornby, zvaná Twiggy, (twig z anglického slova větvička) teprve patnáctiletá dívenka, jež se stala největší módní ikonou šedesátých let dvacátého století a zároveň jednou z nejznámějších supermodelek.
Twiggy objevil londýnský fotograf Barry Lategan v době, kdy jí bylo pouhých patnáct let. Její první snímky se objevily v londýnském kadeřnictví, kde jsi jich všimla Deirdre Mcsharry, reportérka listů Daily Express. Za pár dnů o Twiggy vyšel velký článek v novinách, který nastartoval její úspěšnou dráhu modelky.
Twiggy svou chlapeckou postavou, předznamenala příchod vyhublých modelek na přehlídková mola.

















A co na to říkáte vy? Líbí se vám chlapecký look Twigyy nebo ženské tvary Marylin Monroe?

3 komentáře:

  1. No jo, sexbomby. O těch bych taky mohla napsat...:-)

    Veru, dala jsem odkaz na svůj blog na Tvé nové stránky, tak je to kompletní:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ona je uplne naozajstna ikona, ja som citala aj jej 500stranovy zivotopis, uzasna kniha! No treba napisat, ze niektore zeny su vecne!

    OdpovědětVymazat
  3. Tvigga je hezčí a sympatická

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.