Calvin Klein

Leave a Comment
Calvin Klein je americký módní návrhář židovského původu. Narodil se 19. Listopadu 1942 v New Yorku. Proslavil se svými provokativními návrhy a minimalismem. S přítelem Barrym Schwartzem založil v roce 1968 společnost Calvin Klein. V osmdesátých letech devatenáctého století se společnost specializovala na džínové oděvy. Mimo jiné má své vlastní parfémy Calvin Klein. V roce 1979 se herečka Brooke Shields ukázala na plakátech jen v džínách Calvin Klein, což vyvolalo obrovský skandál. Jednou z modelek, která předváděla pro Calvin Klein byla Kate Moss, americká supermodelka a taktéž módní návrhářka.

Kate Moss se narodila 16. Ledna 1974 ve Velké Británii. Za svůj život se stala tváří mnoha slavných oděvních a kosmetických značek. První fotografování, kterého se zúčastnila bylo pro časopis The Face, přičemž se objevila na obálce nahá. Díky své neobvyklé postavě (malá a hubená) se stala novým typem moderní modelky. Mimo jiné se objevila na obálkách franzoucské a americké Vogue. V roce 2007 podepsala smlouvu s jednou z britských oděvních společností Topshop. Mnoho lidí neví, že právě ona zpopularizovala boty Ugg, balerínky, úzké elastické džíny tvz. skinny jeans, velmi krátké džínové šortky, šálu s leopardím vzorem Louis Vuitton, vintage oblečení a zvířecí zvory. Na počátku své kariéry proslula kampaní pro Calvina Kleina. Další kampaně Louis Vuitton, Gucci, Chanell, Dior, Fendi nebo H&M.
H&M je švédská oděvní společnost založená Erlingem Perssonem ve městě Västerås v roce 1947. Má více než 2 000 prodejen ve více než 28 zemích světa. V posledních letech se stala velmi oblíbenou značkou vyhledávanou mnoha mladými lidmi. H&M spolupracuje s mnoha známými módními návrhářemi. Například v listopadu 2004 uveřejnila exkluzivní kolekci Karla Lagerfelda a další spolupráce na sebe nenechaly dlouho čekat. Mimo jiné prodává návrhy od Kylie Minogue nebo Madonny První zahraniční prodejna této značky byla otevřena v Norsku a další pak po celé Evropě. Například v Velké Británii, Německu, Dánsku či Portugalsku. Svůj první americký obchod otevřelo H&M v březnu 2000 v New Yorku.
Versace for H&M. Poslední spolupráce oděvního řetězce se slavným návrhářem spatřila světlo světa 17. listopadu. Při této spolupráci jsme čerpali z archivů a zároveň ze svých posledních kolekcí. Přinášíme typické motivy značky Versace, jako jsou zářivé potisky, řecký motiv meandru a odvážné střihy,“ popsala spolupráci Donatella Versace. O této spolupráci jste si mohli přečíst na mnoha fashion blozích, z nichž většina fashion bloggerek ukořistila alespoň nějaký kousek. Mimo jiné mezi nimi byl blog Danny Rose, Myraspberrylife, Becca ze Style of Becca si dopřála pár barevných legín, Paulinemma dokonce sestavila wishlist z kousků z této kolekce, zatímco pár fashion bloggerek celá akce nijak zvlášť nenadchla jako například Pavlínu Jágrovou, která se o kolekci vyjádřila jako o kýči.
O některých spolupracích módního řetězce se světoznámými návrháři se vyjádřila i Ada z Módního pekla a to by ani nebyla ona, kdyby nekritizovala. Ovšem konstruktivní kritika na pravém místě se jí nedá upřít. Pokud si chcete přečíst, co napsala o spolupráci s módním domem Lanvin můžete zde.

0 komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.