Vlasy jako koruna krásy

Leave a Comment
Vlasy jsou korunou krásy, říká jedno staré české „přísloví“. Pokud chceme, aby tomu tak skutečně bylo, nesmíme zapomínat na pravidelnou péči o ně. Denně vlasy zatěžujeme různými stylingovými gely, laky a podobnými přípravky tím lépe a častěji bychom se o ně měli starat.
Krok za krokem k zdravé hřívě
Šampón i kondicionér používej v rozumné míře, abys své vlasy zbytečně nezatěžovala. Nezapomínej nanášet kondicionér jen po délce vlasů a  na jejich konečky, pokud nechceš, aby tvé vlasy působily zplihle.
Po použití šampónu a kondicionéru nezapomeň vlasy pořádně opláchnout, tak aby v nich nezůstali zbytky přípravků. Nakonec vlasy opláchni studenou vodou. Studená voda uzavře povrch vlasu a zmírňuje tvorbu mazu.
Po umytí vlasy šetrně vysuš ručníkem. Vodu se z nich pokus jen vytlačit, abys je zbytečně nezacuchala. Mokré vlasy bys nikdy neměla česat kartáčem.
Pokud máš dostatek času, nech vlasy uschnout přirozeně. Horký vzduch totiž narušuje jejich strukturu. Pokud už sušíš vlasy fénem, fénuj je ze vzdálenosti minimálně patnácti centimetrů.


Tipy pro krásné vlasy
Stop třepení konečků
Před spaním si konečky vlasů potři olivovým olejem a zabal je do ručníku. Ráno si už je jen omyj vlažnou vodou.
Mastné vlasy
Pokud se ti vlasy nadměrně mastí, je jasné, že dlouhá hříva není nic pro tebe. Nejpraktičtější budou krátké střihy, které se rychle dají umýt. Vhodné pro tebe budou také zvlněné účesy, protože se nelepí těsně na hlavu (tak jako rovné vlasy),  a tudíž vstřebávají méně tuku. V drogerii raději sáhni po šetrných šampónech s bio látkami. Důležitý je i výběr hřebenu. Vhodné jsou ty z přírodního materiálu se zaoblenými zuby.
Výživa
Správou péčí o vlasy můžeš zabránit jejich předčasnému šedivění a vypadávání. Vypadávání vlasů souvisí se stravováním a přísunem vitamínů a minerálních látek. Pokud se ti jich z nějakého důvodu nedostává ve stravě, můžeš využít potravinové doplňky. Stačí zajít do lékárny a zeptat se na vitamín E, B nebo C, u kterých se prokázala schopnost ovlivnit zdraví vlasů.
Střih
Zejména u delších účesů mají konečky tendenci třepit se. Proto je velmi důležité nechat je pravidelně zastřihávat. Pokud se ti nechce kvůli konečkům ke kadeřníkovi, s pomocí mnoha návodů na internetu si je zvládneš ostříhat i sama.
Styling
Pokud používáš často žehličku či kulmu na vlasy, nezapomínej na kvalitní vlasovou kosmetiku, která chrání vlasy před vysokou teplotou. S používáním žehliček, fénů a podobných pomůcek bys to každopádně neměla přehánět. Čas od času je dobré vlasy nechat přirozeně takové, jaké jsou bez žehlení či kulmování.
Barvení
Častým barvením svým vlasům na kráse také nepřidáš. Často barvené vlasy ztrácejí svou kvalitu, lesk a často se třepí nejenom konečky. Na poškozených vlasech navíc špatně drží barva, protože se rychleji vymývá. Nejlépe uděláš, když budeš dobarvovat jen odrosty namísto celých vlasů (pokud zrovna neměníš původní barvu). Pokud nemáš s domácím barvení vlasů dostatek zkušeností, raději to nech na profesionálovi. Není nic horšího než nepovedená barva!
Ztráta objemu
Ztráta objemu vlasů je častý problém, kterým trpí mnoho žen. Může to být geneticky dané, ale mnohem častěji si takový problém způsobujeme nešetrným zacházením. Objem vlasům dodá správný sestřih, fén s difuzérem případně jiné stylingové přípravky.

0 komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.