{diy} Košíček z papíru - návod

7 comments
Po delší odmlce se vám znovu ozývám, tentokrát s návodem na papírový košíček. Snažila jsem se vše popsat a vyfotit, co nejlépe, ale samozřejmě, pokud byste si s něčím nevěděli rady, klidně mi napište do komentářů. Já doufám, že se vám návod bude líbit a těším se u dalšího článku!



1. Nejprve je třeba vyrobit si ruličky, ze kterých budeme košíček plést. Je na vás jestli budete plést košíček z novin nebo z papíru do tiskárny. Ale myslete na to, že noviny jsou poddajnější zatímco z papíru do tiskárny budou roličky dost tuhé. Na druhou stranu, pokud chcete, aby byl váš košíček bílý pleťte z papíru do tiskárny nebo si kupte barvu, abyste košíček z novin mohli přebarvit do požadované barvy.

Myslete na to, že ruličky je třeba mít podobně silné, aby košíček vypadal dobře a nejlepší je samozřejmě mít ruličky, co nejdelší. Pokud vám ruličky nepůjdou na poprvé nezoufejte chce to cvik. Ruličky uděláte tak, že jednoduše budete proužky papíru (cca 10 cm tlustého) namotávat na špejli. Pokud použijete noviny, myslete na to, že musíte používat jen proužky s okrajem, aby byly ruličky bez písma.

2. Na dno košíčku postupně přilepte jednotlivé ruličky, tak aby byla v každém rohu jedna rulička + v jednom rohu dvě ruličky těsně vedle sebe. Na ostatní kraje lepte ruličky dle uvážení cca 2 cm od sebe. Myslete na to, že čím dále ruličky nalepíte od sebe, tím hůř bude košíček vypadat. Ruličky musí být na třech stranách dna v lichém počtu a na jedné straně musí být o ruličku víc.

3. Přilepte druhé dno, tak jak vidíte na obrázku. Nebojte se použít kolíčky na prádlo, aby dno pořádně drželo a nechte ho dobře zaschnout.

4. Všechny ruličky ohněte nahoru, okolo nádoby, kterou chcete oplétat, tak jako na obrázku a přidržte je kolíčky na prádlo, aby nepadaly.

5. Košíček začněte oplétat jednou z ruliček z rohu, kam jste nalepily dvě vedle sebe. Košíček oplétejte ve stylu jednou před stojící ruličky a jednou za stojící ruličky (doufám, že je to pochopitelné). V tuto chvíli bude třeba oddělávat postupně kolíčky a zase je přidělávat, tak abyste mohli oplétat. Po pár řadách už budou ruličky držet samy. Když vám dojde oplétací rulička, jednoduše ji nastavte další ruličkou. Pokud jsou ruličky rozdílně silné bude třeba slepit je, aby se nerozdělávaly.

6. Pleťte košíček do požadované výšky a snažte se, aby mezi jednotlivými řadami, nebyly velké mezery. Nakonec je třeba udělat okraj. Mám pro vás dvě možnosti: buď si na internetu najděte návod na nějaký pěkný okraj anebo zbylé ruličky dopleťte a zastrkejte do košíčku, aby nebyly vidět.

Na závěr můžete do košíčku ušít kousek látky, tak jako jsem to udělala já nebo omotat košíček mašlí či košíček přebarvit. Využití košíčku už je jen a jen na vás.

7 komentářů:

  1. Vypadá to nádherně. Jsi moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) ale musím ti oponovat ve skutečnosti jsem strašné nemehlo :D

      Vymazat
  2. Teda to je skvělý nápad.. to musím zkusit.. :) až se budu jedno odpoledne nudit :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow vôbec to nevyzerá ako z papieru :)

    OdpovědětVymazat
  4. wow klobuk dole! ja by som nemala taku trpezlivost!

    Inak ak ta trapia kruhy pod ocami tu je recenzia na jeden super vzrobok aj s dokazom, ze funguje http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/ako-nipfab-vyliecilo-zombika.html

    OdpovědětVymazat
  5. mě je 12 a je to uplně super nápad jak "zabít" nějakou tu hodinku. Hrůza je namotat ty ruličky!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš pravdu :) expert na tohle "motání" je moje ségra, ta už má doma několik dóziček na koření a dokonce i klobouček z papíru :)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.