Na téma: pleťová kosmetika

Leave a Comment
O různé kosmetice a kosmetických přípravcích už jsem psala mockrát. Tentokrát bych Vám chtěla napsat o pleťové kosmetice, bez které se neobejde nikdo, kdo používá kosmetiku dekorativní.
Pleťová vs dekorativní kosmetika

Abychom si ujasnili pojmy, nejprve napíšu, co si pod pojmem pleťová kosmetika představuji, a jaký je tedy rozdíl mezi pleťovou a dekorativní. Dekorativní kosmetika je taková kosmetika, která nám pomáhá, řekla bych, upravit nebo vylepšit vzhled. Do dekorativní kosmetiky patří například oční stíny, tvářenky, make-upy, řasenky, pudry, rtěnky, tužky na oči, tekuté oční linky a podobně. Zatímco do té dekorativní patří takové kosmetické přípravky pomocí, kterých se té dekorativní zbavíme. Jsou to různá odličovadla, pleťové vody, peelingy, denní a noční krémy, masky apod. Řekla bych veškerá kosmetika, která naší pleti pomáhá v regeneraci a celkově vylepšuje vzhled, který na první pohled není vidět (oční stíny okamžitě po nanesení vidíme zatímco účinek očního krémů zřejmě nebude patrný na první pohled a první použití). Dekorativní kosmetiku, je tudíž třeba používat pravidelně, aby byly znát její účinky.
Stárnout s grácií
Zatímco většina teenagerů se soustředí převážně na kosmetiku dekorativní, ženy středního věku se začínají orientovat na kosmetiku pleťovou. Samozřejmě to souvisí s projevy stárnutí. Nežádoucí vrásky, povolená pleť případně stařečské skvrny to všechno jsou příznaky, kterých se ženy chtějí zbavit, a proto s rostoucím věkem častěji a častěji sahají po dražší pleťové kosmetice. Říká se, že ženám se začínají dělat vrásky již od 25 . roku života. V tomto věku je tudíž nejvyšší čas začít myslet na prevenci, pokud se chceme alespoň částečně bránit stárnutí. Už několikrát jsem slyšela moudro: Umí stárnout s grácií. Pokud má žena takový dar, poznáte to na první pohled. Ať už je to žena po padesátce nebo babička ve vyšším věku i s tváří plnou vrásek vypadá stále upraveně,  má příjemný vzhled je prostě, jak se říká, k světu.
Já a  pleťová kosmetika
Já osobně používám skutečně jen tu nejzákladnější pleťovou kosmetiku. Tudíž odličovadlo, denní hydratační krém (Balea), noční krém čas od času pleťovou masku či peeling a pleťovou vodu (Oriflame), která má zabraňovat vzniku černých teček, což je jistě problém, kterým trpí většina mladých slečen. Boj proti černým tečkám je běh na dlouhou trať. Jedna  z rad říká navštěvovat pravidelně, alespoň jednou za půl roku, kosmetičku, která Vám pleť profesionálně vyčistí. Počítejte s cenou pohybující se od 500 Kč za ošetření. Další zbraní proti černým tečkám je množství pleťových vod, peelingů, krémů a podobné kosmetiky. Anebo můžete vyzkoušet, tak říkajíc, babské rady. V těchto receptech se většinou setkáte s produkty upotřebitelnými v běžné domácnosti jako jsou vajíčka, tvaroh, mléko, citrón, med a podobně. Zde je třeba dávat si pozor na různé alergické reakce, a pokud máte skutečně velké problémy s akné, bude nejlepším řešením návštěva kožního lékaře.
Recept na domácí pleťovou masku
Budete potřebovat
·         Med
·         Bílý jogurt
·         Trochu citrónové šťávy
Veškeré přísady pečlivě smícháme a rozetřeme na očištěnou pleť. Necháme působit 10-15 minut a poté opláchneme vlažnou vodou. Maska by měla pleť rozzářit a zbavit ji nečistot. Masku můžete namíchat z obdobných přísad, jimiž jsou tvaroh, mléko, vejce apod.
Přeji Vám všem krásnou a zdravou pleť!

0 komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.