Krásná pleť v rituálech

2 comments
Zimní únava na mě doléhá ze všech stran, a tak si každé ráno posouvám budík o dalších pět minut, abych pak zmateně pobíhala po pokoji a nevěděla co dřív dělat. Obvykle pak nemám čas ani na pořádnou ranní hygienu. Pokud jste na tom stejně jako já měli byste si uvědomit, že těch další deset minut (polo) spánku vám už stejně bude k ničemu a raději se vyhrabat z postele pokud možno o pár minut dříve. Klasickou ranní hygienu jako je čištění zubů popřípadě mytí obličeje (pro někoho ranní sprcha) asi neopomíná nikdo z nás. Ale myslíte pravidelně na svoji pleť? Pokud zní vaše odpověď ne, měli byste se společně se mnou nad svým chováním zamyslet a vytvořit si pravidelné ranní a večerní rituály, na které nebudete zapomínat, pokud nechcete, aby byla vaše pokožka vysušená, povadlá a bez jasu . Může být i hůř pokud vezmu v úvahu zanícené pupínky, akné a podobné nepříjemnosti, které dokážou potrápit naši pleť.
Nemusíte mít plnou koupelnu vitamínů, sér a pleťových masek. To opravdu ne, stačí několik kvalitních pleťových přípravků  pro každodenní péči. Každý den pleť vystavujeme vlivům okolí (v zimě to může být chlad) a naše pokožka proti nim musí bojovat, proto je denní péče tak důležitá. S obyčejným mýdlem a vodou si skutečně nevystačíme. To nejlepší co můžeme pro naši pleť udělat je pravidelně ji čistit kvalitními odličovacími prostředky jako je odličovací mléko a čisticí voda. Nejprve pleť vyčistíme mlékem a potom odstraníme zbytky nečistot pleťovou vodou. Na noc je dobré použít noční krém. Někteří lidé dělají tu chybu, že na noc používají denní krém nebo naopak. Složení nočního a očního krému je odlišné a každé splňuje svůj účel, proto je nesmíme zaměňovat. Během spánku dochází k regeneraci a obnově kožních buněk, proto používáme noční krém, zatímco denní krém slouží jako ochrana.
Stejně jako se staráme o naši pleť bychom neměli zapomínat ani na naše tělo. Obzvláště v nadcházejících chladných měsících dejte pozor na dehydrataci pleti. Pokud máte suchou pokožku pomůžete jí například výměnou sprchového gelu za sprchový olej, který vaši pokožku příjemně zvlhčí a dodá jí zásobu hydratace na celý den. Po koupeli nebo sprše bychom neměli zapomínat na hydrataci celého těla. Postačí jen pár minut a s pomocí tělového mléka dopřejete kůži potřebnou hydrataci. Při střídání teplot při přecházení z chladu do tepla pokožka trpí, a proto je její dostatečná hydratace tak důležitá. Pokud mluvíme o pokožce těla nezapomínejme ani na intimní partie. Specifické ph v těchto místech vyžaduje speciální péči. Používejte proto gely a mýdla určená právě k intimní hygieně a nezadělávejte si tak zbytečně na problémy.
Vsadit můžete na známé značky jako je Mary Kay popřípadě jinou přírodní kosmetiku, ale podle mých zkušeností neuděláte chybu ani s katalogovou kosmetikou  Avon nebo Oriflame. Anebo vyzkoušejte poměrně levnou zato léty prověřenou Niveu, Baleu či jinou tradiční kosmetiku. Není důležitá značka, ale kvalita tělové kosmetiky, proto nezapomínejte sledovat složení přípravku, které si pořizujete a dbejte na správný výběr produktu podle typu vaší pleti. Jedině tak se budete vyvarovat zbytečným potížím.
kosmetika poměrně levně, pokud ovšem hledáte. Mezi další produkty, na které jsem slyšela jen samou chválu patří vlasová kosmetika od Syossu. Ovšem tu už musíte vyzkoušet sami.
A teď mám pár otázek zase na vás. Jak pečujete o své vlasy. Věnujete jim intenzivní péči anebo si vystačíte s šamponem? Máte nějakou osvědčenou vlasovou kosmetiku, na kterou nedáte dopustit? Popřípadě nějaké babské rady na domácí masky a zábaly?

2 komentáře:

  1. Pěkný článek,asi si si s ním dala práci...:))

    OdpovědětVymazat
  2. mockrát děkuji taková chvála opravdu potěší ;), máš pravdu dal práci, ale baví mě to =)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.