Péče o vlasy

Leave a Comment
Už mockrát jsem psala o různé pleťové, tělové nebo dekorativní kosmetice, a proto bych tentokrát chtěla napsat o vlasové kosmetice. Vlasy jsou důležitou součástí naší vizáže. Né nadarmo se říká: „vlasy jsou korunou krásy“. Pokud chceme, aby to tak skutečně bylo, nesmíme při péči o svoji vizáž zapomínat ani na ně. Nejhorší co může být je pěkná dívka (hezké oblečení, líčení…) s mastnými vlasy. Chápu, že někdy prostě nemáme čas, náladu, nestíháme nebo jsme ulehali s pocitem, že jsou vlasy v pořádku, a ráno se probudili s mastnými vlasy. To všechno je pochopitelné, ale co je moc to je prostě příliš. Pokud ráno zjistím, že mám mastné vlasy a prostě si je už nestihnu umýt, mělo by být samozřejmostí alespoň si splihlé vlasy stáhnout do culíku, použít suchý šampon nebo si vzít klobouk apod. Každý pokus o zamaskování mastných vlasů, když už nic jiného, se cení.
Péče o vlasy je v podstatě velmi jednoduchá. Četnost mytí záleží na typu vašich vlasů, příležitosti a dalších okolnostech. Použití šampónu je samozřejmostí. Jednou týdně bychom však měli vlasům dopřát intenzivnější péči. A to masku nebo zábal. Na trhu je nepřeberné množství různých masek. Zábaly a masky pomáhají obnovit postiženou strukturu vlasů, jež je často poškozena mechanickým namáháním, nešetrným či častým barvením nebo přírodními vlivy. Masky a zábaly dokážou ovlivnit tvorbu lupů, zabránit vypadávání či lámavosti vlasů dokonce vlasy hydratují a vyživují.  Pokud si nechcete nebo nemůžete masku či zábal koupit vystačíte si i s tou domácí. Na internetu najdete množství domácích receptů na přípravu vlasové masky. Pro představu připíši jednu: Ohřejte jeden dcl olivového oleje, který následně vetřete do suchých vlasů, zabalte vlasy do ručníku a nechte působit asi 30 minut. Poté vlasy nezapomeňte umýt šamponem. O barvení se můžete dočíst v jednom z mých předchozích článků. V dnešní době je velmi populární používání fénů, žehliček, kulem a podobných vymožeností. Ani při těchto úpravách vlasů bychom, ale neměli zapomínat na prevenci a chránit vlasy před vysokou teplotou různými přípravky k tomu určenými.
Na závěr bych vám chtěla doporučit vlasové přípravky, které mám já  osobně velmi ráda. Často používám šampony od Oriflamu, které mi vyhovují . Naopak šampony od Avonu mi naprosto nevyhovovaly, protože se mi po nich tvořily lupy. Tip: proti lupům je dobrý  šampon head and showders (nejsem si jistá správností názvu, ale určitě ho znáte z reklamy). Naopak kondicionéry od Avonu mám velmi ráda. Pokud patříte mezi ty, kteří musí po umytí vlasů použít kondicionér jinak by vlasy nerozčesaly můžu vám ty od Avonu jenom doporučit. Myslím si, že v obchodech najdete celou řadu kvalitních vlasových produktů, aniž by jste za ně museli utratit hodně peněz. Podle mých zkušenost se dá sehnat i kvalitní vlasová kosmetika poměrně levně, pokud ovšem hledáte. Mezi další produkty, na které jsem slyšela jen samou chválu patří vlasová kosmetika od Syossu. Ovšem tu už musíte vyzkoušet sami.
A teď mám pár otázek zase na vás. Jak pečujete o své vlasy. Věnujete jim intenzivní péči anebo si vystačíte s šamponem? Máte nějakou osvědčenou vlasovou kosmetiku, na kterou nedáte dopustit? Popřípadě nějaké babské rady na domácí masky a zábaly?

0 komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.