Jak správně pečovat o vlasy

3 comments
Každá dívka či žena chce mít krásné zdravé vlasy, ale jen málo z nás se o ně skutečně dobře stará.  Pokusila jsem se sepsat pár pravidel, které by měly být samozřejmostí v péči o naše vlasy. Takže pokud si ani vy nevíte rady nebo se rádi přiučíte něčemu novému čtěte dál.
Základem skutečně zdravých vlasů je používání kvalitní vlasové kosmetiky. Na trhu najdeme mnoho produktů různých značek, z kterých můžeme vybírat. Metodou pokus omyl se jistě každý postupem času dobere k produktům, které budou právě jeho hřívě vyhovovat. Je těžké doporučit konkrétní přípravky, protože co může být dobré pro vás nemusí nutně vyhovovat někomu jinému. Například já mám dobré zkušenosti s kondicionéry od Oriflamu.
 Nejprve je třeba uvědomit si, jaký typ vlasů máme. Mastné, suché, lámavé, bez lesku apod. Podle toho si budeme vybírat produkty. Dalším důležitým faktorem je, zda-li máme přírodní barvu vlasů nebo jsou naše vlasy již barvené. Barvené vlasy samozřejmě vyžadují náročnější péči. Pokud si barvíme vlasy doma měli bychom dodržovat pár pravidel. Při domácím barvení je dobré používat alespoň kvalitní kosmetické štětce určené přímo na barvení vlasů. Práce nám tak půjde snadněji a rychleji. Před barvením si nezapomeňte pečlivě přečíst návod a řídit se jím. Pokud máme nechat barvu působit max. 25 minut, raději nepokoušejme štěstí a nenechávejme barvu působit déle, v domnění, že barva bude po delším působení sytější. V tomto případě risk nebývá zisk. Dobrým pomocníkem taktéž bude kadeřnický plášť, který ochrání naše oblečení před umazáním. Pokud se nám nedaří barvit vlasy aniž by jsme si zamazali obličej je dobré před samotným barvením natřít partie kolem obličeje krémem. Barva pak půjde snadněji omýt. Po barvení nezapomeňte jako závěrečnou péči použít masku, která bývá součástí balení.
V letních měsících je taktéž dobré používat různé kosmetické přípravky, které chrání naše vlasy před vysoušením. Stejně tak je důležité používat podobné přípravky při práci s žehličkou. Nezapomínejte, že vysoká teplota, při používání, ať už žehličky nebo kulmy, vlasům škodí. Některé dívky dokonce nepoužívají ani fén. Pokud nikam nespěcháte nebude na škodu, ani pro vás, jednou za čas nechat vlasy samovolně oschnout. I přesto, že o své vlasy nijak zvlášť nepečujete, dopřejte jim alespoň jednou za čas masku, po které budou vaše vlasy lesklejší a půjdou lépe rozčesávat. Místo kulmy taktéž můžete použít některé z mnoho natáček. Já mám velmi dobrou zkušenost s papiloty. Jejich použití je velmi snadné a rychlé a šikovnější zvlášť si je dokonce dokáží na vlasy aplikovat samy. Důležité je před použitím vetřít do vlasů pěnové tužidlo, aby vytvořené lokny vydržely déle v původním stavu. Papiloty bychom měli používat do lehce prosušených vlasů. Cena takových papilotů se pohybuje od 100,- výše a jsou k dostání skoro v každé drogerii. Na co ovšem nesmíme zapomínat je pravidelná návštěva kadeřníka. I když nechceme měnit účes, je dobré nechat si každých pár týdnů zastřihnout konečky. Vlasy pak budou v koncích pevnější a rychleji porostou. Nakonec bych ráda zmínila trvalou, která byla velmi oblíbená hlavně u našich maminek a babiček. A i když se ještě dnes najde někdo, kdo ji využívá, v současné době se od ní ustupuje a já takový krok jenom chválím, protože si myslím, že tato procedura je pro vlasy čiré zlo. Pečujte o své vlasy, jak nejlépe umíte, jedině pak budou vaší skutečnou ozdobou.

3 komentáře:

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.