Nejčastější kosmetické chyby

2 comments

Kosmetika se stala nedílnou součástí našeho života. Zatímco naše babičky a maminky si musely vystačit se svým přírodním vzhledem v lepším případě s pár těžce sháněnými kousky kosmetiky, naše generace si může vybírat z nepřeberného množství různých produktů. Většina z nás si už ani neumí představit život bez svých oblíbených líčidel. Žen a dívek, které se nelíčí nebo alespoň nepoužívají žádné kosmetické přípravky bychom našli už jen poskromnu. I když nám kosmetika neoddiskutovatelně přináší spousty výhod, nesmíme zapomínat, že ani s kosmetikou se to nesmí přehánět. Obzvláště velmi mladé dívky, které začínají se svou kosmetickou kariérou, se velmi často dopouští chyb. Vypsala jsem nejčastější kosmetické prohřešky, které můžeme vidět v českých ulicích a kterých bychom se měli raději vyvarovat pokud nechceme být středem posměšků.

Make-up
První chyba, které se dopouští velmi mnoho žen je odstín a množství nanášeného make-upu. Měly bychom si uvědomit, že make-up nemá za úkol skrýt naši pravou tvář, ale zakrýt drobné nedokonalosti a sjednotit barvu pleti. Nejdůležitější by pro nás měl být odstín make-upu, který musí souhlasit s naší přirozenou barvou pleti, jinak budeme působit uměle a nepřirozeně. U make-upu více než u čehokoli jiného platí všeho s mírou a vyplatí se připlatit si za kvalitnější produkty.

Řasenka
Další častou chybou je příliš silná vrstva řasenky. Řasenka má za úkol zvýraznit, prodloužit a zahustit řasy. Pokud však budeme používat příliš silnou vrstvu, výsledkem budou, místo krásných dlouhých řas, jen nevzhledné slepence. Samozřejmě záleží na kvalitě používané řasenky, ale má zkušenost říká, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Chce to jen cvik a trpělivost. Pokud chcete své řasy ještě vylepšit můžete použít kleštičky na řasy, vyzkoušet nalepovací řasy nebo si své řasy nechat prodloužit. Tato procedura je ovšem poměrně nákladná, cena se pohybuje kolem 3 500,- a vydrží přibližně jeden a půl měsíce.

Výrazné líčení
Styl líčení je samozřejmě záležitostí vkusu, ale měly bychom mít na paměti, že různé druhy líčení se hodí pro různé příležitosti. Zatímco na party si můžeme dovolit výraznější líčení do školy nebo na nákup bychom se měly držet zpátky. Obecným pravidlem je jediný výrazněji nalíčený prvek. Neměly bychom mít výrazně nalíčené rty a oči zároveň. Taktéž bychom se měly chovat opatrně při používání tvářenky.

Nehty
Udržované a pěstěné nehty jsou samozřejmostí. Buď si své nehty můžeme udržovat čisté nebo můžeme vybírat z nepřeberného množství laků. Pokud se rozhodneme lakovat si nehty musíme počítat s náročnější úpravou. Není nic horšího než oprýskaný lak na jinak upravené ženě. Klasikou je tvz. francouzská manikúra, ale originalitě se meze nekladou, a proto není třeba omezovat se na pár obvyklých barev, jimiž jsou červená, béžová a světle růžová. V případě, že máme lámavé nehty, můžeme si nechat udělat umělé, ale ještě předtím bychom si měly rozmyslet jestli jsme ochotny absolvovat takovou proceduru každých pár týdnů, kdy umělé nehty odrostou. Vlastní nehty jsou pak pod těmi umělými velmi slabé a lámavé a nějakou dobu trvá než se vrátí do původního stavu.

Vlasy
Barvení vlasů je dnes již na denním pořádku. Než se rozhodneme obarvit si vlasy měly bychom si promyslet jestli budeme mít dostatek času a financí barvu každých pár týdnů obnovovat. Odrostlá barva, obzvláště pak blonďatá na přírodních brunetkách, není nic pěkného. Existuje velké množství vlasové kosmetiky, která má naše vlasy chránit před okolními vlivy, dodat jim lesk, zamezit třepení a lámání konečků nebo jen zvýraznit barvu.

2 komentáře:

  1. odpovídám: Zkus jim napsat o spolupráci, kontakt na ně máš na stránce ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale jaképak kosmetické chyby?
    Určitě žádné nejsou...nebo jo? :-)

    A resumé? Ač je to k nevíře, denně se šlechtíte, malujete, načesáváte, ničíte si kůži v solárkách, patláte na sebe kila mnohdy nevábně páchnoucích a podivně vypadajících nesmyslů, peelingy, masky, a muži to stejně neocení. Je to prostě nezajímá, pro ně to nic neznamená!!

    Moc rádi se mrknou na celek jako takový, zajímají je proporce, hezké vnady, pěkně viditelná, vypouklá prdelka, ladné nožky, nejlépe holé nebo v punčochách, hezká prsa, ani nemusí být ve výstřihu.

    Co muž, to jiný styl. ale na tohle se prostě podívají všichni. Pro někoho možná primitivní, ale je to prostě pudové. Muži to mají jednoduše takto naprogramované.

    Ano, pravda někdy bolí, ale upřímnost je v drtivé většině případů to nejlepší, čeho se můžeme držet. (neberte to ve zlém) Ahoj

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář!

Značka kosmetiky

© ALL RIGHTS RESERVED. Používá technologii služby Blogger.